Ο Ζάεφ προανήγγειλε πανηγυρισμούς σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ

Ο Ζάεφ προανήγγειλε πανηγυρισμούς σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ

Στα χέρια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ η πρόσκληση του ΝΑΤΟ για να μπουν τα Σκόπια

Στα χέρια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, βρίσκεται πλέον η πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια. Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρέδωσε την επίσημη πρόσκληση.

Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας, αφήνοντας έναν αστερίσκο στην πρόσκληση.

«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στα Σκόπια

Με μια παηγυρική ανάρτηση στο Twitter, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα διοργανωθούν εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να γιορτάσουν την «πρόοδο» της χώρας υπό τους ήχους 40 καλλιτεχνών.

«Η απόφαση των κρατών μελών του NATO να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο κ. Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι δυνατότητες ασφάλειας και δομών της χώρας.