Νιγηρία: Νέες απαγωγές κοριτσιών από τη Μπόκο Χαράμ

Σε νέες απαγωγές γυναικών προχώρησαν οι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ, την ώρα που υποτίθεται ότι έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Νιγηρίας να απελευθερώσουν τις 200 μαθήτριες που κρατούν όμηρες από τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το BBC, δεκάδες γυναίκες και κορίτσια απήχθησαν από τους μαχητές της οργάνωσης από δύο χωριά στο βορειο-ανατολικό κρατίδιο Ανταμάβα της Νιγηρίας. Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, μια μεγάλη ομάδα από αντάρτες επιτέθηκε στα χωριά, και μάζεψε τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Τους ανάγκασαν να μαζέψουν τα αράπικα φιστίκια από ένα αγρόκτημα και στη συνέχεια απήγαγαν τις έφηβες κοπέλες και αυτές που ήταν μέχρι25 ετών.

Οι απαγωγές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, αλλά οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι έλαβαν χώρα μία μέρα μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι κατέληξε σε συμφωνία για εκεχειρία με τη Μπόκο Χαράμ - η οργάνωση όμως δεν έχει επιβεβαιώσει την συμφωνία.

Διαβάστε σχετικά: Αλαλούμ με τη συμφωνία Νιγηρίας-Μπόκο Χαράμ για τις μαθήτριες

Η απαγωγή των μαθητριών στις 14 Απριλίου προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή και παγκόσμια καμπάνια για την επιστροφή τους, κυρίως όταν ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, απείλησε να τις παντρέψει διά της βίας με ισλαμιστές μαχητές ή να τις πουλήσει για σκλάβες.