Γιατί πρέπει να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας…

Με το μπαμπά του χωρίσατε πριν από δύο χρόνια κι έκτοτε αποφεύγετε να συνδεθείτε συναισθηματικά με κανέναν άνδρα. Θεωρείτε ότι ένας σοβαρός δεσμός θα δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί σας και ότι πρέπει πρώτα να μεγαλώσει και μετά να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας…Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να έχετε λανθασμένη αντίληψη;

Ο ερχομός ενός συντρόφου στη ζωή σας, όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού σας, στην αρχή θα το στεναχωρήσει καθώς μέχρι τώρα είχε μάθει να μη μοιράζεται με κανέναν την αγάπη και την προσοχή σας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα του δημιουργηθεί κάποιο τραύμα.

Για ποιους λόγους πρέπει να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας

Ο ερχομός ενός συντρόφου θα βοηθήσει και τους δυο σας να κόψετε τον ομφάλιο λώρο που σας συνδέει. Το παιδί σας χρειάζεται να περάσει από αυτή τη φάση για να μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί και να αποκτήσει την αυτονομία του. Αλλιώς κινδυνεύει να μείνει κολλημένο πάνω σας, νιώθοντας πως έχει χρέος να σας προστατεύει και να σας στηρίζει με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να ζήσει τη ζωή του και να βρει τη χαρά εκτός σπιτιού.

Όσο το παιδί είναι μικρό, στη συμβίωσή σας δε θα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, στην εφηβεία όμως υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να αλλάξουν. Το παιδί σας νιώθοντας καταπιεσμένο μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να χωρίσει από εσάς και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Ο γονιός που είναι μόνος, ακόμα κι αν είναι δραστήριος με έντονη κοινωνική ζωή, άθελά του φορτώνει στο παιδί του το βάρος της επιλογής του να το μεγαλώσει εις βάρος της δικής του ζωής με κίνδυνο το παιδί μεγαλώνοντας να νιώθει πως δεν πρέπει κι εκείνο να είναι ευτυχισμένο.