No fail μυστικά ομορφιάς για το δέρμα μας!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι μπορεί να φταίει για ένα προβληματικό δέρμα και η αλήθεια είναι ότι οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί. Και ενώ κανένα δέρμα δεν είναι 365 ημέρες το χρόνο τέλειο, ειδικά στις γυναίκες, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την υγεία του. Μπορεί να μην αποτελούν 100% τη λύση, όμως βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην αυτοΐαση και τη συντήρησή του.

Ζάχαρη: είναι πραγματικός εχθρός του οργανισμού μας και ιδιαίτερα του δέρματος. Η πιο εμφανής επίπτωση σε αυτό είναι η αφυδάτωση και μακροχρόνια η πρόωρη γήρανση. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας με κάτι γλυκό αλλά ούτε και να την τελειώνετε.

Κηλίδες και σημάδια: είτε τα έχετε αποκτήσει από τον ήλιο, είτε από ακμή, το όπλο σας είναι ένα αντιοξειδωτικό serum, το οποίο θα ενισχύσει την άμυνα της επιδερμίδας και θα βοηθήσει στην ανάπλασή της. Σταδιακά θα αρχίσει να σβήνει τα σημάδια και τις κηλίδες. Για να περιορίσετε την ακμή άρα και τα νέα σημάδια, επιλέξτε ένα αντιβακτηριδιακό serum.

"Εσωστρεφείς" τρίχες: εάν ταλαιπωρείστε από τρίχες που γυρίζουν και μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα, το σαλικυλικό ή το γλυκολικό οξύ θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Εφαρμόζοντάς το μετά το ξύρισμα, θα κρατήσει το δέρμα σας απαλό, απομακρύνοντας κάθε νεκρό κύτταρο και ταυτόχρονα θα εμποδίσει τις τρίχες που μεγαλώνουν να "γυρίσουν". Επίσης κάνοντας απολέπιση με ένα scrub μειώνετε την πιθανότητα να εγκλωβιστεί κάποια τρίχα κάτω απο το δέρμα. 

Τραυματισμός στο ξύρισμα: εάν τύχει να κοπείτε καθώς ξυρίζεστε εφαρμόστε ένα κρύο βρεγμένο σακουλάκι τσαγιού στην περιοχή. Το ταννικό οξύ του τσαγιού θα σταματήσει άμεσα την αιμορραγία.

Και τέλος…

Θέλετε να αλλάξετε το δέρμα σας προς το καλύτερο; Αλλάξτε πρώτα τη διατροφή σας. Περιορίζοντας το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και το κόκκινο κρέας θα δείτε σημαντική διαφορά. Οι καλύτερες τροφές για το δέρμα είναι ο σολομός και όλα τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όλα τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι καθώς και τα αντιοξειδωτικά φρούτα όπως το ακτινίδιο και το πορτοκάλι.