Ακριβή vs φθηνή περιποίηση!

Όταν πρόκειται για ομορφιά, οι γυναίκες έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και το χρόνο αλλά και τα χρήματα! Είναι δεδομένο πλέον ότι οι αγοραστικές επιλογές μας επηρεάζονται από τον καταιγισμό προώθησης προϊόντων, κάτι που πολλές φορές μπορεί να μας μπερδέψει στον τρόπο που θα επιλέξουμε μια κρέμα περιποίησης ή ένα καλλυντικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι σοφό να ξέρουμε για ποιο λόγο ένα προϊόν είναι πιο ακριβό από ένα ανταγωνιστικό του, το οποίο έχει χαμηλότερη τιμή! Μάθετε πώς να κάνετε έξυπνες αγορές ομορφιάς!

Σε γενικές γραμμές κάποια προϊόντα είναι πιο ακριβά όταν:

Έχουν καλύτερη ή ομορφότερη συσκευασία

Η εταιρεία έχει δαπανήσει περισσότερο budget σε marketing και διαφήμιση

Έχει δαπανηθεί μεγαλύτερο ποσό σε έρευνα και ανάπτυξη του προϊόντος

Έχουν χρησιμοποιηθεί πιο ακριβά και δυσεύρετα συστατικά

Εάν το προϊόν είναι ακριβό λόγω έρευνας και συστατικών, αυξάνονται οι πιθανότητες να αξίζει την τιμή του και να είναι αποτελεσματικότερο. Χρειάζονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε για να παραχθεί μια καλή κρέμα, όπως να έχει το κατάλληλο ph για το δέρμα, να υπάρχει σωστή συγκέντρωση και αναλογία των συστατικών.

Τι γίνεται όμως με τα φθηνά προϊόντα πoυ έχουν ακριβώς τα ίδια συστατικά; Η διαφορά στην τιμή εκτός των παραγόντων της συσκευασίας, του marketing και της έρευνας, έγκειται στη μορφή των μορίων των συστατικών. Όσο πιο μικρά είναι τα μόρια των ενεργών συστατικών, τόσο μεγαλύτερη είναι η εισχώρησή τους στο δέρμα μας. Αυτή είναι η κυριότερη και πιο σημαντική διαφορά των ακριβών προϊόντων, δεδομένου ότι καθορίζει την αποτελεσματικότητά τους. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας, ότι τα ενεργά συστατικά δεν απορροφώνται ποτέ στο 100% από το δέρμα μας, οπότε ένα καλό προϊόν είναι επένδυση αντί για διάφορα προϊόντα μέτριας αποτελεσματικότητας.