Καθαρισμός προσώπου!

Η ψυχρή θερμοκρασία κάνει το δέρμα μας πιο ξηρό και ευερέθιστο με αποτέλεσμα ο καθαρισμός του να είναι ακόμα πιο δύσκολος. Έτσι, οι πόροι φράζουν πιο εύκολα και δημιουργούν προβλήματα στην επιδερμίδα. Αν και τους θερμούς μήνες η χρήση οξέων είναι ο πιο απλός τρόπος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που φράζουν τους πόρους, όταν το δέρμα είναι ήδη ερεθισμένο και ξηρό, είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί με αυτά τα συστατικά. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πιο απλοί και μη επιθετικοί τρόποι για να καθαρίσουμε τους πόρους!

Ατμός: γεμίστε ένα μπολ με βραστό νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες από έλαια όπως δενδρολίβανο, μέντα και tea tree oil. Αφού βάλετε μια λεπτή πετσέτα στο πρόσωπό σας σκύψτε πάνω από το μπολ. Θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι πόροι και να καθαρίσουν πιο εύκολα!

 

Ένζυμα: τα καθαριστικά προσώπου και οι μάσκες που περιέχουν ένζυμα από φρούτα, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα και να καθαρίσουν οι πόροι καθώς δε θα ερεθίσουν το δέρμα όπως μπορεί να συμβεί με τα οξέα και τα scrubs.

 

Άργιλος: πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υφή και την όψη της επιδερμίδας. Μπορείτε να τον βρείτε έτοιμο σε μορφή μάσκας ή να προμηθευτείτε σκόνη αργίλου και να προσθέσετε λίγο νερό.