Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση;

Η απολέπιση με μέτρο, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και μαλακή αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ωστόσο δεν είναι κατάλληλη για όλα τα δέρματα. Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο πριν προβείτε σε οποιουδήποτε είδους απολέπιση γιατί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες για το πόσο συχνά μπορείτε να κάνετε απολέπιση καθώς εξαρτάται απόλυτα από τον τύπο του δέρματός σας.

Με την απολέπιση μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη γήρανση του δέρματος αφού διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση και ανάπλαση του. Το πόσο συχνά γίνεται η απολέπιση εξαρτάται από τον τύπο και την ηλικία της επιδερμίδας. Οι νεανικές επιδερμίδες είναι πιο ανθεκτικές στην απολέπιση ενώ οι πιο ώριμες είναι πιο λεπτές με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιούν απαλά απολεπιστικά.

Ενδεικτικά υπάρχουν οι παρακάτω τύποι απολέπισης:

Scrubs με κρεμώδη υφή: περιέχουν μικρο-σφαιρίδια σε μορφή κρέμας και είναι κατάλληλα για όσες έχουν ξηρό δέρμα. Η διαφορά στο μέγεθος και το σχήμα των σφαιριδίων μετράει στο κατά πόσο έντονο είναι αυτό το scrub.

Gel Scrubs: λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα scrubs με κρεμώδη υφή. Είναι ιδανικά για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Χημικά Peeling: σε αυτά χρησιμοποιείται μια μίξη από οξέα όπως το γλυκολικό, το λακτικό, το κιτρικό και το σαλικυλικό που έχουν την ιδιότητα να "τρώνε" τα νεκρά κύτταρα με χημικό τρόπο χωρίς τριβή ενώ έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε λιπαρά δέρματα.

Exfoliator Pads: πρόκειται για δίσκους από ύφασμα ή βαμβάκι ποτισμένους με οξέα, οι οποίοι εφαρμόζονται σκουπίζοντας το δέρμα με αυτούς. Η συχνή χρήση τους δρα κατά των λεπτών γραμμών και των λεκέδων ωστόσο δεν είναι κατάλληλοι για όσες έχουν προβληματικό δέρμα.