Πέντε αποτελεσματικά φυσικά αντισηπτικά για το δέρμα!

Υπάρχουν πολλά συστατικά τα οποία έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, τα οποία βοηθούν στη μείωση ερεθισμών του δέρματος, ισορροπούν το ph του και κάνουν την επιδερμίδα πιο ήρεμη και καθαρή. Τα περισσότερα από αυτά εμπεριέχονται σε εξειδικευμένα καλλυντικά όμως είναι πολύ πιο αποτελεσματικά να τα παίρνουμε σε πρωτογενή μορφή από τη φύση! Δείτε μερικά από τα καλύτερα!

Αμαμηλίδα: βότανο πολύ πλούσιο σε τανίνες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν συσπάσεις στα κύτταρα όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η συχνή χρήση αυτού του φυσικού αντισηπτικού, θα κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή, θα σφίξει τους πόρους και θα μειώσει τα σπυράκια ενώ παράλληλα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Ροδόνερο: δεν είναι τίποτα παραπάνω από αποσταγμένο νερό εμποτισμένο με πέταλα από τριαντάφυλλα. Και όμως, είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντισηπτικό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά σαν toner.

Αγγούρι: έχει εξαιρετικά καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό αν θέλετε να καθαρίσετε απαλά αλλά και να συσφίξετε τους πόρους του δέρματος. Οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορούν να μειώσουν ακόμα και την ένταση των λεπτών γραμμών!

Μηλόξυδο: ακόμα ένα συστατικό που βοηθάει στη σμίκρυνση των πόρων της επιδερμίδας. Αναμείξτε ισόποσα μέρη μηλόξυδου και νερού, εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και ξεπλύνετε. Τα συστατικά του θα ρυθμίσουν το ph του δέρματος και θα μειώσουν την εμφάνιση ακμής καταπολεμώντας τα βακτηρίδια με τη φυσική αντισηπτική του δράση.

Χυμό λεμονιού: αναμείξτε το φρέσκο χυμό ενός λεμονιού με δυο κουταλιές της σούπας νερό, ποτίστε με το μείγμα λίγο βαμβάκι και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι είναι ιδανικά για να "απολυμάνουν" το δέρμα, να συσφίξουν τους πόρους και να κάνουν μια ελαφριά απολέπιση. Έτσι μειώνετε την εμφάνιση ακμής.

Δείτε επίσης:

Μυστικά ομορφιάς από τη φύση!