Γιατί δε λειτουργεί η ενυδατική σας;

Αυτή την εποχή που η θερμοκρασία είναι χαμηλή, η επιδερμίδα αναζητά συνεχώς ενυδάτωση. Φυσικά αυτό το πετυχαίνουμε με την κατανάλωση άφθονου νερού αλλά και ειδικές ενυδατικές κρέμες. Τι συμβαίνει όμως όταν παρά το γεγονός ότι εφαρμόζουμε κρέμα το δέρμα παραμένει αφυδατωμένο; Μάθετε τι λάθη μπορεί να κάνετε και δε λειτουργεί!

1. Η επιδερμίδα δεν είναι υγρή: οι κρέμες απορροφώνται καλύτερα όταν το δέρμα έχει λίγο νερό πάνω του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την εφαρμόσετε ακριβώς μόλις σκουπιστείτε ελαφρά αφού βγείτε από το μπάνιο.

2. Λάθος επιλογή κρέμας: στην κρέμα που θα αγοράσετε πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο την επιδερμίδας σας, την εποχή και φυσικά την ηλικία σας. Για καθένα από αυτούς τους παράγοντες υπάρχουν εξειδικευμένα ενυδατικά προϊόντα για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα serums μπορεί να εισχωρούν βαθύτερα στην επιδερμίδα αλλά δεν είναι αρκετά από μόνα τους για ενυδάτωση.

3. Ο αέρας: ο λόγος που το δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί δεν έγκειται πάντα στο προϊόν περιποίησης ή τον οργανισμό αλλά στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η επιδερμίδα για να διατηρήσει την ενυδάτωσή της χρειάζεται περίπου 30% υγρασία στον αέρα. Το χειμώνα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η υγρασία δεν ξεπερνά το 10%. Έτσι, είναι καλό να χρησιμοποιούμε έναν υγραντήρα χώρου βοηθώντας γενικότερα τον οργανισμό μας, από το δέρμα μέχρι τις αρθρώσεις!