Γιατί το αντιηλιακό είναι σημαντικό και το χειμώνα;

Η προστασία από τον ήλιο είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους καλοκαιρινούς μήνες αφού τότε υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια και κάνουμε δραστηριότητες που η επιδερμίδα μας έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο ήλιος είναι λιγότερο βλαβερός στις χαμηλές θερμοκρασίες!

Ακόμα και αν υπάρχουν αρκετά στρώματα ρούχων για να μας κρατάνε ζεστές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια μας δεν προστατεύονται από τις ηλιακές ακτίνες το χειμώνα. Συνεπώς, η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη καθημερινά και αυτό γιατί:

1. Το χιόνι και ο πάγος αντανακλούν τις ακτίνες UV. Χρειάζεται υψηλός δείκτης προστασίας είτε κινήστε στην πόλη είτε στο βουνό κάνοντας κάποιο χειμερινό σπορ. Το αντιηλιακό θα βοηθήσει και σε εγκαύματα που μπορεί να προκληθούν από τον ισχυρό αέρα σε μεγάλα υψόμετρα.

2. Πιο λεπτό στρώμα όζοντος. Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο πολύ λεπταίνει η πυκνότητα του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Συνεπώς, με λιγότερο όζον το οποίο απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες (UV), δεχόμαστε περισσότερη ακτινοβολία για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό με SPF 30 τουλάχιστον.

Αντικαταστήστε, λοιπόν, την κρέμα ημέρας σας με το αντιηλιακό σας ή επιλέξτε 2-1 προϊόντα όπως makeup ή BB creams που έχουν αντιηλιακή προστασία.