Οικονομικές φυσικές θεραπείες!

Η εποχή επιβάλλει να βρίσκουμε φιλικά για την τσέπη μας προϊόντα θεραπείας για την επιδερμίδα μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιποιηθούμε το δέρμα μας, από το να αγοράσουμε τα νεότερα σκευάσματα της αγοράς που υπόσχονται θαύματα μέχρι να φτιάξουμε τις δικές μας θεραπείες, ανακαλύπτοντας τα πλεονεκτήματα των γεμάτων βιταμίνες βοτάνων, φρούτων και σπόρων. Αν σας εντυπωσιάζει η δύναμη των φυσικών συστατικών, μάθετε απλές συνταγές για τον καθαρισμό και τη λάμψη της επιδερμίδας σας!

Για τα μαύρα στίγματα: σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές σπόρων από ραπανάκι και πολύ λίγο νερό ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε στα σημεία που έχετε στίγματα, περιμένοντας 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για το λιπαρό δέρμα: είναι ένας ιδιαίτερος τύπος επιδερμίδας που θέλει μεγάλη φροντίδα. Για ένα γρήγορο facial αναμείξτε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα από αμύγδαλα σε σκόνη και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπο για 4-5 λεπτά και μετά με ένα μαλακό πανάκι με χλιαρό νερό, σκουπίστε το. Αν το επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα θα δείτε μεγαλύτερη βελτίωση.

Για τα σπυράκια: για να μειώστε την ερυθρότητα και το οίδημα, αναμείξτε 2 κουταλιές κουρκουμίνη με 1 κουταλιά χυμό μέντας. Χρησιμοποιήστε το τοπικά, αφήνοντας να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για λάμψη: αν έχετε ελαφρές πανάδες, σκούρους αγκώνες και γόνατα, αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και άλλες δύο χυμό από αγγούρι. Στο μείγμα προσθέστε και 1/8 του κουταλιού κουρκουρμίνη. Εφαρμόστε το στα σκούρα σημεία για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για τους μαύρους κύκλους ματιών: αγοράζοντας ένα μπουκαλάκι αμυγδαλέλαιο κάνετε μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Καθημερινά κάντε μασάζ στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια με το αμυγδαλέλαιο και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μετά από δύο εβδομάδες χρήσης.

 Δείτε επίσης: 

Βελούδινα χείλη με το δικό σας lip scrub!