Tips για το λιπαρό δέρμα!

Η επιδερμίδα που είναι περισσότερο λιπαρή, δε σημαίνει ότι είναι και προβληματική αλλά πιο ευαίσθητη. Συνεπώς θέλει πολύ πιο επιλεκτική και προσεκτική φροντίδα ώστε να μην προκληθούν φλεγμονές, εξάρσεις ακμής αλλά και να μη γίνει ακόμα πιο λιπαρή. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε!

Σωστός καθαρισμός: είναι λάθος να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό καθαριστικό αλλά εξίσου λάθος κάποιο για αυστηρά λιπαρό δέρμα γιατί αυτό μπορεί να το ξηράνει μετά το μπάνιο. Η καλύτερη επιλογή για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα και τους ρύπους ενώ παράλληλα θα προσφέρετε θεραπεία, είναι κάποιο υγρό καθαρισμού με σαλικυλικό οξύ. Να θυμάστε ότι όταν πλένεστε θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ και όχι να τρίβετε το δέρμα γιατί το ερεθίζετε με αποτέλεσμα να εκκρίνει περισσότερη λιπαρότητα.

Αντιηλιακό: αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε τη σύσταση που ταιριάζει στο λιπαρό δέρμα και όχι κάποιο βαρύ, πηκτό προϊόν και δεύτερον, δεν πρέπει να εφαρμόζετε και την ενυδατική σας. Το αντιηλιακό είναι αρκετό για να ενυδατώσει το δέρμα και παράλληλα να το προστατέψει.

Foundation: ένα βαρύ makeup όχι μόνο μπορεί να "λιώσει" πάνω στο λιπαρό δέρμα, αλλά το κάνει να φαίνεται κουρασμένο και βρώμικο. Προτιμήστε μια bb cream ή tinted moisturizer που να περιέχει και σιλικόνη, η οποία θα βοηθήσει να μείνει σταθερό το μακιγιάζ στο πρόσωπο. Επίσης, το mineral makeup έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα, οπότε είναι και αυτό μια καλή επιλογή.

Διατροφή: η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα πικάντικα συστατικά διεγείρουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας. Συνεπώς, μειώστε την ποσότητα που καταναλώνετε σε αυτά τα συστατικά και αυξήστε τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α όπως τα καρότα και το σπανάκι, που μπορούν να περιορίσουν την έκκριση λιπαρότητας.

Γίνετε ο δερματολόγος του εαυτού σας: ακολουθείτε τρεις φορές την εβδομάδα δύο πολύ σημαντικές συνήθειες: την απολέπιση είτε με οξέα φρούτων τα οποία είναι πιο ισχυρά είτε με scrub που προσφέρει αίσθηση απαλότητας και τη μάσκα. Να θυμάστε ότι όσες περιέχουν άργιλο και σαλικυλικό οξύ, AΗΑ και BHA, είναι ιδανικές για το λιπαρό δέρμα.

Ελαφριά περιποίηση τη νύχτα: εάν επιλέξετε κρέμα νυκτός επειδή τείνουν να έχουν πυκνή σύσταση, αλλάξτε τη με ένα serum το οποίο όχι μόνο έχει πιο ελαφριά σύνθεση αλλά διεισδύει πολύ περισσότερο στο δέρμα. Σιγουρευτείτε ότι δεν περιέχει λιπαρά συστατικά αλλά σίγουρα σαλικυλικό και γλυκολικο οξύ. Εφαρμόστε τη στρατηγικά, που σημαίνει όχι σε περιοχές με αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας, όπως η μύτη.

Blotting: εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας γυαλίζετε πολύ, μην επιλέξετε πούδρα για να "κρύψετε" τη γυαλάδα αφού επιβαρύνει πολύ την επιδερμίδα σας. Προτιμήστε χαρτάκια blotting που είναι λεπτά και διαφανή σαν τσιγαρόχαρτα και εξαιρετικά απορροφητικά. Πατήστε ελαφρά ένα blotting tissue πάνω από τη λιπαρή περιοχή και το δέρμα σας θα είναι κατευθείαν λιγότερο γυαλιστερό. Επειδή δεν έχουν κάποιο συστατικό, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα όσο συχνά θέλετε.