Spa tips!

Τίποτε δεν είναι πιο χαλαρωτικό και τονωτικό από μια επίσκεψη σε spa. Είτε είναι πρώτη φορά που θα το κάνετε είτε είναι ενταγμένο στη ρουτίνα περιποίησής σας, υπάρχουν μερικά μυστικά για να βελτιώσετε τη spa εμπειρία σας και να την απολαύσετε στο έπακρο!

Πριν την επίσκεψη:

Φάτε μια ώρα πριν φθάσετε: εάν έχετε σκοπό να φάτε, πρέπει το γεύμα να είναι ελαφρύ και να γίνει τουλάχιστον μια ώρα πριν ώστε να έχει επέλθει πέψη. Διαφορετικά εάν είσαστε φουσκωμένη, το να κάθεστε μπρούμυτα ασκώντας πίεση στο στομάχι δε θα βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Φθάστε νωρίτερα: η άφιξη στο χώρο του spa προτείνεται τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού σας, ώστε να αλλάξετε με ηρεμία και να χαλαρώσετε πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες.

Θέρμανση πριν το μασάζ: είναι πολύ βοηθητικό για τους μύες και την επιδερμίδα να χρησιμοποιήσετε το χαμάμ ή τη σάουνα πριν κάνετε κάποιου είδους μασάζ. Βοηθάει να χαλαρώσετε και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα της θεραπείας. Εάν επιλέξετε περιποίηση προσώπου, μπορείτε μόνο πριν από αυτή να κάνετε χαμάμ ή σάουνα.

Μιλήστε με το θεραπευτή: είναι καλό να του γνωστοποιήσετε οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε όπως κάποιο τραυματισμό, εγχείρηση, αλλεργία ή ευαισθησία ώστε και να αποφύγει κάτι που θα ήταν ακατάλληλο για την υγεία σας αλλά και να επικεντρωθεί σε περιοχές του σώματος σας που χρειάζεστε περισσότερη φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια:

Αφαίρεση ρούχων: εφόσον κάνετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία σώματος πρέπει να περιμένετε ότι θα γδυθείτε. Τα περισσότερα spa θα σας προσφέρουν εσώρουχα μιας χρήσεως για να φορέσετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας όπου συνήθως θα αποκαλύπτεται μόνο η περιοχή όπου θα "δουλέψει" ο θεραπευτής.

Βολευτείτε: κάθε θεραπευτής θα σας τοποθετήσει σωστά στη θέση που πρέπει να βρίσκεστε για την εκάστοτε θεραπεία όμως εάν νιώσετε ότι κάτι σας ενοχλεί ή σας πονάει, πρέπει να το εκφράσετε προκειμένου να βρείτε την κατάλληλη και άνετη θέση για εσάς.

Μετά την επίσκεψη:

Καταναλώστε νερό: επειδή το μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος και ενεργοποιεί την κυκλοφορία, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.

Φάτε ελαφριά: με την αύξηση της κυκλοφορίας, η διαδικασία της πέψης επιταχύνεται, οπότε είναι καλό να προσφέρετε στον οργανισμό σας ένα μικρό σνακ αμέσως μετά τη θεραπεία.

Κρατήστε ζεστή θερμοκρασία: επειδή η θεραπεία ήρθε στο τέλος της δε σημαίνει ότι πρέπει να φύγετε κατευθείαν. Χρησιμοποιήστε τους χώρους του spa και μείνετε στα ζεστά για λίγο ακόμα. Γυρνώντας σπίτι, ένα θερμαινόμενο μαξιλάρι ή επίθεμα θα παρατείνει τη χαλαρωτική διαδικασία.