Χειροπέδες σε τρεις, ελεύθερος ο ένας

Tρεις προφυλακίστηκαν και ένας αφέθηκε ελεύθερος από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία σε χρηματαποστολή στις Βασιλειές Ηρακλείου με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτή την απόφαση προχώρησαν ανακριτής και εισαγγελέας, αμέσως μετά την απολογία των κατηγορουμένων.

Ο τέταρτος συλληφθείς, ιδιοκτήτης ταξί στο επάγγελμα, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Πλην όμως, του στερήθηκε η έξοδος από τη χώρα. Παράλληλα, είναι πλέον υποχρεωτική η παρουσίασή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι όχι μόνο αρνήθηκαν την όποια συμμετοχή τους στη ληστεία, αλλά παράλληλα αμφισβήτησαν και το γενετικό υλικό που βρέθηκε εκεί. Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Συν τοις άλλοις, στους τρεις εκ των τεσσάρων άσκησε επιπλέον διώξεις για ληστεία από κοινού, από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς, επίσης, και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σε βάρος του τέταρτου ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια.