Σε απολογία οκτώ συλληφθέντες για τα λαθραία τσιγάρα

Σήμερα απολογούνται οι οκτώ κατηγορούμενοι για την εμπορία αφορόλογητων τσιγάρων στο Ηράκλειο Κρήτης, που θεωρούνται ως "εγκέφαλοι" του κυκλώματος που έφερε στην Κρήτη το φορτηγό με τα λαθραία τσιγάρα, που ανατράπηκε σε επαρχιακό δρόμο του νομού Ηρακλείου.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους οκτώ άνδρες, καθώς από την έρευνα προέκυψαν επίσης κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών, εμπορία όπλων, διακίνηση λαθρομεταναστών και αρχαιοκαπηλία, πέρα από την εμπορία αφορολόγητων τσιγάρων.

Μεταξύ των οκτώ, ηγετικό ρόλο έχουν δύο κάτοικοι Ρεθύμνου, 25 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να κινούσαν τα "νήματα" για την τέλεση όλων των παράνομων πράξεων. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας πυροσβέστης, ένας 28χρονος από την Αθήνα που μένει στο Ηράκλειο, ένας 31χρονος και ένας 36χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης και ένας 54χρονος από το Λασίθι.

Αύριο η απολογία για την περσινή ληστεία χρηματαποστολής

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη απολογούνται οι τέσσερις άνδρες που φωτογραφίζονται ως υπεύθυνοι για τη ληστεία της χρηματαποστολής πριν περίπου ένα χρόνο στην περιοχή των Βασιλειών Ηρακλείου, με λεία κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Κατασχέθηκε το τζιπ του συλληφθέντος οδηγού.

Το κύκλωμα επιθυμούσε να αγοράσει εκτάσεις γης στην Κρήτη με σαφώς μικρότερη δηλωμένη τιμή ώστε να νομιμοποιήσει τα χρήματα.