Κρατούμενος απέδρασε από κρατηρήριο χωρίς να ενημερωθεί κανείς

Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα κενά ασφαλείας, τα οποία κάνουν το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μετά την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Ρέντη, από τις φυλακές Κορυδαλλού, έρχεται να προστεθεί η απόδραση του ανήλικου Αφγανού, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Θανάση Λαζανά.

Ο κατηγορούμενος κατάφερε να δραπετεύσει από το κρατητήριο Βόλου και η δίκη του στα Δικαστήρια της Πάτρας έγινε απουσία του, ενώ ο ίδιος καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 15 ετών, όπως αναφέρει το dete.gr.

Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους, ενώ μπήκαν σήμερα μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο. Εκεί έμαθαν ότι ο κατηγορούμενος είχε εξαφανιστεί, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα, που είχε κάνει το γύρο του πανελληνίου και είχε συγκλονίσει, ενώ είχε μετατρέψει την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος Θανάσης Λαζανάς τη νύχτα της 19ης Μαΐου, κι ενώ επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση, παρέα όπως πάντα με τον αγαπημένο του σκύλο, αλλοδαποί που ενοχλήθηκαν από το σκυλί, του επιτέθηκαν και τον άφησαν να ψυχορραγεί πίσω από τη φτωχογειτονιά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Το περιστατικό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και επεισοδίων εναντίον των αλλοδαπών, από κατοίκους της περιοχής.