Στη Μυτιλήνη για “αυτοψία” η Ευρωπαία Επίτροπος Μετανάστευσης

Ικανοποιημένη από τις συνθήκες στο νέο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλστρομ. Η Ευρωπαία επίτροπος επισκέφτηκε το νέο κέντρο κράτησης μεταναστών το απόγευμα, συνοδευόμενη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  

Η κ. Μάλστρομ μίλησε με κρατούμενους μετανάστες οι οποίοι της εξέφρασαν, όπως δήλωσε η ίδια, «τους φόβους και τις αγωνίες τους», και ξεναγήθηκε στους υπό κατασκευή χώρους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής.    

Σε δηλώσεις της η Ευρωπαία επίτροπος ανέφερε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και δουλεύουμε πολύ σκληρά με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστούμε τη μεγάλη πίεση από τις μεταναστευτικές ροές που δέχονται τα ελληνικά σύνορα.  Το συγκεκριμένο κέντρο είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα κέντρου υποδοχής, όπου εργάζονται και μέλη από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σήμερα όμως είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με αρκετούς από τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μας εξέφρασαν τους φόβους και τις αγωνίες για το μέλλον τους. Αύριο θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό για ποιο πρακτικά ζητήματα καθώς και για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».