Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Κύκλωμα εμπορίας ανταλλακτικών από κλεμμένα αυτοκίνητα εντόπισε η Αστυνομία στα Ψαχνά Ευβοίας. Δύο συλλήψεις ανδρών 42 και 47 ετών αντίστοιχα και δύο προσαγωγές, ενός 40χρονου Έλληνα και ενός Ινδού αδιευκρίνιστης ηλικίας, έγιναν από τις Αρχές. Για τους δύο συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και θα απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδος.

Μια κλοπή φορτηγού στο Μενίδι, έξι μέρες νωρίτερα, αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη του κυκλώματος. Ο ιδιοκτήτης και οδηγός του φορτηγού κάλεσε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν το όχημα μέσω GPRS σταθμευμένο έξω από μια μάντρα στα Ψαχνά στην Εύβοια.

Όταν έφτασαν εκεί, διαπίστωσαν μετά από έλεγχο ότι η μάντρα ήταν γεμάτη με κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία έλειπαν μέρη. Σε έφοδο της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν συνολικά 72 οχήματα και 52 κινητήρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συλληφθέντες ειχαν αφαιρέσει τους αριθμούς πλαισίου προκειμένου να μην είναι δυνατή η αναγνώριση - ταυτοποίησή τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας καθώς και του Τελωνείου Χαλκίδας και για σωρεία φορολογικών παραβάσεων.