Όχι του εισαγγελέα σε αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη με βραχιολάκι

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας, τόνισε ότι η Βίκυ Σταμάτη κατέστη για λίγες ώρες φυγόποινη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο. Όπως ανέφερε οι εισαγγελέας , η αιτούσα υποστήριξε ότι αυτή τη συμπεριφορά της οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της, για το παιδί της. "Είναι όμως έτσι τα πράγματα;" διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά τον εισαγγελέα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο δεν έφυγε για να δει το παιδί της, διότι σύμφωνα με τον ίδιο η σκέψη ότι το ανήλικο αγόρι μπορεί να πληγωθεί την απέτρεπε, όπως η ίδια ανέφερε. "Σκοπός της ήταν η φυγή" είπε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε η Βίκυ Σταμάτη δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. "Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθειών προς την εκείνη" είπε.

Για το γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: "Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν , έχει την εκπαίδευση του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη".

Την τελική απόφαση για το αν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα την λάβει το δικαστήριο.