Έληξε η ομηρία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, με την επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας κατόπιν "προεργασίας" των ειδικών διαπραγματευτών του Σώματος.

Νωρίτερα, άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Θεσσαλονίκης και υπό την απειλή ενός μπιτονιού βενζίνης και ενός όπλου φωτοβολίδων, κρατούσε όμηρο τη διεθύντρια του υποκαταστήματος. Ο 62χρονος άνδρας, που είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίας από την περιοχή των Γιαννιτσών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για υπόθεση που σχετίζεται με παράνομο στοίχημα και "φρουτάκια",   απειλούσε να κάνει παρανάλωμα του πυρός ολόκληρο το κτίριο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με διαπραγματευτές καθώς και της Πυροσβεστικής, ενώ το κτίριο εκκενώθηκε από την πρώτη στιγμή.

Οι λόγοι της πράξης αφορούν τους ανοικτούς λογαριασμούς που φέρεται να έχει ο άνδρας με το ταμείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας υποστηρίζει ότι το Ταμείο του έχει κατασχέσει παράνομα χρήματα και θέλει να τα διεκδικήσει.