Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αιθαλομίχλη που δημιουργήθηκε και πάλι εξαιτίας της καύσης ακατάλληλων υλικών σε τζάκια και σόμπες, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. 

Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα. 

"Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες" καταλήγει η ανακοίνωση.

Εχθές το βράδυ, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύστησαν στους πολίτες "να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών", προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.