Οι πρώτες φωτογραφίες από την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην φυλακή

Ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην φυλακή είναι από σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό, εμφανώς ταλαιπωρημένος και καταβεβλημμένος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: "Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου και Σημίτη". 

Έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις, οι διαδικασίες για την αποφυλάκισή του ολοκληρώθηκαν, αφού βρέθηκε η εγγύηση των 200.000 ευρώ από δωρεές απλών πολιτών, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του. 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Φωτογραφίες από το ρεπόρτερ του news, Γιάννη Κέμμο