Απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά

Αρνητικό είναι το πόρισμα της δικαιοσύνης για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού. 

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συντάχθηκαν με την σχετική πρόταση του Εισαγγελέα που ζητούσε να μην δίδονται άδειες στον Νίκο Ρωμανό καθώς βρίσκεται σε φυλακές τύπου Γ' (φυλακές υψίστης ασφαλείας δηλαδή) αλλά να ακολουθηθεί η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και να παρακολουθεί μέσω βίντεο τα μαθήματα και τις διαλέξεις στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (στην κατεύθυνση της Δημόσιας Υγείας) στα ΤΕΙ της Αθήνας.

Ο 21χρονος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για 24η ημέρα αφότου δεν ικανοποιείται το αίτημα του να μπορεί να μεταβαίνει στο ΤΕΙ για να παρακολουθεί τα μαθήματα του.  

Σε όλη την Ελλάδα, από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και σε άλλα σημεία, όπως την πλατεία Μοναστηρακίου, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σημειώθηκαν χθες εκδηλώσεις συμπαράστασης για τον Ρωμανό. 

Από πλευράς του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός Α. Λοβέρδος δήλωσε πως: "Ως υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μία ευκαιρία στη ζωή είναι και αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν". Πρόσθεσε πως το υπουργείο θα εξασφαλίσει στο Νίκο Ρωμανό όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποφοιτήσει. 

"Πρέπει να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του ο υπουργός", δήλωσε χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πατέρας του Ρωμανού και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι ο γιος μου δε στηρίχθηκε στις πλάτες κανενός συστήματος".

Ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, που επίσης βρίσκεται σε απεργία πείνας, δήλωσε πως στέκεται δίπλα στο γιο του και του δίνει δίκιο που συμπαραστέκεται στον συγκρατούμενό του και κατάδικο για την ίδια ληστεία.

Η μητέρα του Νίκου Ρωμανού, σε συνέντευξη που έδωσε στο ρεπόρτερ του news.gr, Γιώργο Λαμπίρη, είπε πως ""Ο Νίκος δικαιώνεται στη συνείδηση του κόσμου".