Σε κίνδυνο η ζωή του Νίκου Ρωμανού – Διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα

Η ζωή του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είναι πλέον σε κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε η γιατρός που τον παρακολουθεί.

Η γιατρός του Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου, δήλωσε πως "οι ισορροπίες γίνονται όλο και πιο ασταθείς και εύθραυστες, είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους". "Είναι αδύναμος, την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκα δεν σηκώθηκε καν από το κρεβάτι. Η έγερσή του περιορίζεται μόνο στην ανάγκη της τουαλέτας και την επιβεβλημένη ανάγκη για να κάνει μπάνιο" προσθέτει.

Οι γιατροί αρνούνται να υπακούσουν την εισαγγελική εντολή για υποχρεωτική σίτιση του Ρωμανού. Σήμερα, μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση που ζητούν να σταματήσει "η αστυνομοκρατία στο νοσοκομείο Γεννηματάς" όπου νοσηλεύεται ο Ρωμανός αλλά και να μην τους ασκηθούν διώξη.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, απεργία πείνας ξεκίνησαν και οι επίσης κρατούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό, Ανδρέας Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης.

Αύριο, συνέντευξη Τύπου στο χώρο του θεάτρου "Εμπρός" θα δώσουν οι γονείς των απεργών πείνας, Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στη διάρκεια της συνέντευξης θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας οργανώνονται διαμαρτυρίες σε στήριξη του Ρωμανού.

Υπό κατάληψη το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Ενώ ολιγόλεπτη κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «Super B», πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ. Σύμφωνα με όσα είπαν οι αντιεξουσιαστές στους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού, σκοπός της κατάληψης ήταν να μεταδοθεί, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, τηλεοπτικό μήνυμα συμπαράστασης, στον απεργό πείνας.

Μετά την προβολή του τηλεοπτικού μηνύματος, οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν