Ποιος είναι ο επικίνδυνος δραπέτης των Τρικάλων, Μάριαν Κόλα

Το προφίλ του επικίνδυνου δραπέτη των Τρικάλων, Μάριαν Κόλα φτιάχνει η Αστυνομία.

Για την ακρίβεια, ο Κόλα είναι γνωστός των ελληνικών αστυνομικών αρχών και αυτό που διερευνάται κυρίως είναι το πόσο οργισμένος και το πόσο οπλισμένος είναι, όπως επίσης και το πόσο έχουν εξελιχθεί οι εγκληματικές μέθοδοί του από την τελευταία φορά που συνελήφθη.

Ανάμεσα στους ασύλληπτους δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων, ο Κόλα φαίνεται να έχει αρχηγικό ρόλο. Άλλωστε, με βάση τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, αλλά και τη δολοφονία της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, έγινε φανερό σε όλους ότι δε φοβάται σε κάθε περίπτωση να τραβήξει πιστόλι.

Από το 2010, όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή ληστεία στο Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει, θυμούνται τα λόγια του: "είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε".

Σύμφωνα με αστυνομικούς που συντονίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Αλβανού δολοφόνου, ο Μάριαν Κόλα "είναι... τρελαμένος από την κοκαΐνη και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να οπλίσει και να πυροβολήσει στο ψαχνό".

Σε παρόντα χρόνο είναι αυτός που έχει προσφέρει στις αρχές τη μόνη διασύνδεση με τον τόπο όπου κρύβεται μαζί με άλλους τέσσερις δραπέτες των Τρικάλων. Στην Κρήτη, οι Αρχές προσήγαγαν την Τετάρτη τους γονείς του, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση και κατ' οίκον έρευνες ανά οικοδομικό τετράγωνο. Η προσαγωγή έγινε σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κρυσφύγετό του, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του. Προσήχθη, επίσης, η νύφη του Αλβανού δραπέτη.

Μέσω της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανιχνεύτηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με "ακαταχώρητους" αριθμούς. Στα ευρήματα συνέβαλε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με τους κοριούς της.