Οι πέντε δραπέτες των Τρικάλων σκότωσαν έναν αστυνομικό

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με αφορμή αστυνομικό μπλόκο στο Δίστομο Βοιωτίας.

Tο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών.

Ως αποτέλεσμα, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός. Ο άτυχος άντρας ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του ήταν για τρίτη φορά έγκυος.

Μετά την απόπειρα των αστυνομικών να σταματήσουν το αυτοκίνητο, ο ένας εκ των επιβαινόντων στο όχημα άρχισε να πυροβολεί. Μετά τις πέντε πρώτες σφαίρες, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, μία σφαίρα βρήκε έναν εκ των αστυνομικών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από ακατάσχετη αιμορραγία στη μηριαία αρτηρία, όπου χτυπήθηκε από τη σφαίρα. Ήταν ηλικίας 37 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, οι δραπέτες εμφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι πεζή, χωρίς αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν.

Οι δράστες πήραν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, ενώ έσπασαν και τους ασύρματους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια άρπαξαν και ένα από τα δύο αυτοκίνητα των αστυνομικών και αποχώρησαν απ' το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κινήθηκαν προς την περιοχή της Ερατεινής. Νωρίτερα, όμως είχαν εξευτελίσει τους αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να ξαπλώσουν κάτω και να αφήσουν όλο τον οπλισμό και εξοπλισμό τους, υπό την απειλή όπλων.

Έχει ήδη στηθεί τεράστια επιχείρηση από την Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μεταφέρθηκαν δυνάμεις και από την Αθήνα.

Τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του αστυνομικού, ο οποίος έπεσε θύμα εγκληματιών στο Δίστομο, εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Η ανακοίνωση του υπουργού αναφέρει τα παρακάτω:

"Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του. Θα ήθελα επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους".