Σε Βοιωτία και Κρήτη οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Βοιωτία για τον εντοπισμό των πέντε δραπετών των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο στο Δίστομο και δολοφόνησαν τον άτυχο 37χρονο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο.

Το τελευταίο νέο αναφορικά με τον τόπο προς τον οποίο κατευθύνθηκαν οι δραπέτες είναι η πορεία του... διαβόητου πια Ford Focus μπλε προς την Ερατεινή.

Ωστόσο, η Αστυνομία, μέσω μεγάλης επιχείρησης, κάνει "φύλλο και φτερό" ολόκληρο τον νομό.

Το ενδιαφέρον της Αστυνομίας για την ίδια υπόθεση στρέφεται και στην Κρήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πληροφορίες για διαμονή στο Ηράκλειο συγγενικών προσώπων ενός από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε σπίτι που διαμένουν στην περιοχή Μπεντεβή, αναζητώντας το δραπέτη. Γενικότερα, η Αστυνομία πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στο Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να εντοπίσει τα άτομα που μπορεί να σχετίζονται με τους δραπέτες και να αποσπάσει περισσότερα στοιχεία.

Στις έρευνες, οι οποίες έχουν ενταθεί από το βράδυ της Τρίτης, συμμετέχει και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών.

Κινητό τηλέφωνο Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού "ενημέρωνε" την Αστυνομία

Το κινητό τηλέφωνο ενός Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού φέρεται να οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη των δραπετών από τα Τρίκαλα.

Το κινητό βρέθηκε καλά κρυμμένο κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι το πρωί της Τρίτης και κατασχέθηκε, όμως το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα μια μέρα αργότερα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφαλείας που το παρέλαβαν και ζήτησαν εισαγγελική άδεια για άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους βρισκόταν σε επαφή ο κάτοχός του, που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για παράνομη εισαγωγή μέσου επικοινωνίας σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κρατούμενος ανήκει στον κύκλο ενός σεσημασμένου συμπατριώτη του που έχει εκτίσει ποινές για κλοπές και ναρκωτικά.

Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν σε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες τις τελευταίες ημέρες. Συν τοις άλλοις, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που οργάνωσε την ομαδική απόδραση από τα Τρίκαλα στις 22 Μαρτίου 2013 και συμμετείχε αργότερα στη ληστεία των 1.000.000 ευρώ από τράπεζα της Λάρισας.