Ενοικιαστής παρακολουθούσε τις κρεβατοκάμαρες γυναικών

Ενοικιαστής παρακολουθούσε τις κρεβατοκάμαρες γυναικών

Μια εκ των ενοίκων αντιλήφθηκε τον μηχανισμό παρακολούθησης που είχε στήσει ο 47χρονος

Απίστευτη ευρεσιτεχνία 47χρονου άνδρα ο οποίος είχε εγκαταστήσεις κάμερες παρακολούθησης στις κρεβατοκάμαρες γυναικών στην πολυκατοικία όπου και ο ίδιος διέμενε ως ενοικιαστής με αποτέλεσμα να καταγράφει τις ιδιωτικές στιγμές των ενοίκων.

Για κακή του τύχη όμως, μια εκ των ενοίκων αντιλήφθηκε τον μηχανισμό παρακολούθησης που είχε στήσει ο 47χρονος και ενημέρωσε τις αρχές όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Έτσι μετά από έρευνα στο σπίτι του άνδρα από τους αστυνομικούς βρέθηκαν συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου) και ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.

Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως ο 47χρονος κατάφερνε και έμπαινε στα σπίτια των γυναικών όταν αυτές προφανώς έλειπαν προκειμένου ανενόχλητος να εγκαθιστά τους μηχανισμούς παρακολούθησης.

Ο 47χρονος συνελήφθη.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της για το περιστατικό σημειώνει:

Συνελήφθη, τη Τρίτη στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος είχε εγκαταστήσει, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, σε οικίες με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών.

Αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου) και ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης».