Ζακ Κωστόπουλος: «Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο» – Στις 10 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου για το θάνατο του

Ζακ Κωστόπουλος: «Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο» – Στις 10 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου για το θάνατο του

Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση με την μητέρα του ακτιβιστή και φίλους του

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς στις 10 Ιουλίου, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για τους δύο κατηγορούμενους.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, ωστόσο το γεγονός ότι δόθηκε νέα συνεδρίαση για την απόφαση, προκάλεσε αντιδράσεις. «Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο» ξέσπασε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, που αναμένει την τελική ετυμηγορία της δικαιοσύνης. Η ένταση χτύπησε κόκκινο και οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν, ενώ οι φίλοι του θύματος φώναζαν: «Δολοφόνοι» και «τσακίστε τους ναζί».

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει εισηγηθεί την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη μοιραία ημέρα, έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» και με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τους ισχυρισμούς του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

Μαρία Ζαχαροπούλου