Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας 62χρονης στη Χαλκίδα -Ποια πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας 62χρονης στη Χαλκίδα -Ποια πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών

Ο κλοιός της Αστυνομίας «σφίγγει» όλο και περισσότερο - Δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της κόρης του θύματος για κλοπή χρημάτων

Δύο πρόσωπα, μία γυναίκα και ένας άνδρας, βρίσκονται στο «κάδρο» της Αστυνομίας για τη στυγνή δολοφονία της 62χρονης μέσα στο σπίτι της στη Χαλκίδα, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Για ακόμα μια μέρα αστυνομικοί επισκέφθηκαν σήμερα 17 Μαΐου τον τόπο της δολοφονίας και έκαναν έρευνα για σχεδόν μία ολόκληρη ώρα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι το σπίτι είχε καθαριστεί και οι εικόνες δεν είχαν σχέση με αυτές που είχαν δει την τελευταία φορά, που το είχαν επισκεφθεί. Πήραν και πάλι μια σειρά από φωτογραφίες και έκαναν ερωτήσεις στην κόρη της 62χρονης, που ζητάει από την πρώτη στιγμή να πέσει φως στη δολοφονία, για να μάθει όπως λέει, ποιος ή ποιοι σκότωσαν τη μητέρα της.

Η κόρη του θύματος επαναλαμβάνει, ότι έκαναν «φτερά» από το διαμέρισμα 7.000 ευρώ, που όπως έχει πει, ήταν δικά της χρήματα και την ύπαρξη των οποίων γνώριζαν ελάχιστοι. Οι αστυνομικοί κρατούν για την ώρα αποστάσεις από τους ισχυρισμούς της, καθώς πέρα από τη δική της μαρτυρία για τα μετρητά, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο, που να δείχνει ότι ο δράστης ή οι δράστες έψαξαν και πήραν τα χρήματα.

Από τις αρχές της εβδομάδας, οι αστυνομικοί έψαξαν διεξοδικά για εικόνες από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις τη μέρα της δολοφονίας. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι το έγκλημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν αρχικά αυτές οι 6 ώρες, από τη 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή δηλαδή που έφυγε η κόρη της 62χρονης από το σπίτι για να πάει στη δουλειά, μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή. Όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή η κόρη της 62χρονης, είχε ζητήσει από τη στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Το έγκλημα δείχνει άσβεστο μίσος για το θύμα. Ο δολοφόνος φαίνεται πως έριξε από την εσωτερική σκάλα την 62χρονη και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε πέντε φορές στον αυχένα με ένα κουζινομάχαιρο. Το κίνητρο, όπως λέει ο δικηγόρος της κόρης της, θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών. Η κόρη του θύματος έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο της, να την ενημερώνει διαρκώς και να υποστηρίξει την οποιαδήποτε κατηγορία διατυπωθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας. Το τέλος της αστυνομικής έρευνας περιμένουν με αγωνία και οι στενοί συγγενείς της 62χρονης, που συζητούν και αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως.

Η αστυνομική έρευνα στη Χαλκίδα έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία και όλα δείχνουν, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί με στοιχεία αδιάσειστα, για το έγκλημα που πάγωσε την τοπική κοινωνία.

Το «τυφλό» σημείο της κατοικίας της 63χρονης

Κατά την νέα έφοδο που έκανε η αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το πίσω μέρος της διώροφης μονοκατοικίας της 63χρονης είναι «τυφλό» σημείο πράγμα που σημαίνει ότι δεν το πιάνει καμία κάμερα, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να κάνει την διαδρομή για το σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της νέας αυτής έρευνας που έκαναν έκατσαν μισή ώρα μέσα στο σπίτι και μισή ώρα έξω από αυτό.

«Ο δολοφόνος μπήκε από την μπροστά πόρτα με το κλειδί»

Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία πιστεύει, ότι ο δολοφόνος μπήκε από την μπροστά πόρτα, με το κλειδί που ήταν κρυμμένο κάτω από την γλάστρα, επισημαίνοντας ότι το σπίτι δεν φέρει ίχνη παραβίασης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι εκτός από τα χρήματα που ισχυρίζεται η κόρη του θύματος, ότι έκλεψε ο δράστης ή οι δράστες, η άτυχη γυναίκα είχε και κάποια χρυσαφικά σε άλλο σημείο, που δεν τα πείραξαν.

Αυτό που εξετάζει η Αστυνομία, είναι τα άλλοθι 6-7 ατόμων και τις τηλεφωνικές αναλύσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να διαπιστωθεί, εάν βρίσκονταν κοντά στο σημείο τις κρίσιμες ώρες. Σε σχέση με τη ληστεία, οι αστυνομικοί αναζητούν απαντήσεις, στο πώς έμαθαν οι δράστες ή ο δράστης για τα χρήματα και πού βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, αλλά και από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά.