Μαφιόζικη εκτέλεση 32χρονου στον Βύρωνα: Τον δολοφόνησαν μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του 7χρονου γιου τους

Μαφιόζικη εκτέλεση 32χρονου στον Βύρωνα: Τον δολοφόνησαν μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του 7χρονου γιου τους

Οι αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού το θύμα ήταν επικηρυγμένος από αντίπαλες συμμορίες στην Αλβανία

Μπροστά στα μάτια του 7χρονου γιου του ζευγαριού από την Αλβανία, πληρωμένος εκτελεστής δολοφόνησε πυροβολώντας δύο φορές, μία στο κεφάλι και μία λίγο παρακάτω, έναν 32χρονο Αλβανό την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του και μπροστά στα μάτια του 7χρονου γιου τους που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά στο παρακείμενο πάρκο στον Βύρωνα.

Το παιδί έτρεξε προς το σημείο και φώναζε: «Βοήθεια! Ο μπαμπάς μου!». Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, ωστόσο, σύμφωνα με όσα εκτιμά, φαίνεται να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης. Το μαύρο αυτοκίνητο πλησιάζει την πλατεία Λαζάρου. Στη θέση του οδηγού ο 32χρονος, στη θέση του συνοδηγού η γυναίκα του. Στην πλατεία το 7χρονο παιδάκι τους μαζί με τη γιαγιά του.

Μόλις βλέπει το μαύρο αυτοκίνητο των γονιών του, τρέχει προς το μέρος τους. Την ίδια στιγμή, μια μηχανή πλησιάζει το μαύρο αυτοκίνητο. Οι δύο αναβάτες φορούν κράνη με σκουρόχρωμη διαφάνεια, που καλύπτει τα χαρακτηριστικά τους. Στέκονται δίπλα στην πόρτα του οδηγού και πυροβολούν. Δύο σφαίρες κόβουν το νήμα της ζωής του 32χρονου που πέφτει νεκρός μπροστά στο παιδί του, που φωνάζει «μπαμπά». Η γυναίκα του αρχικά χάνει τις αισθήσεις της και μόλις συνέρχεται, βγαίνει από τη θέση του συνοδηγού σε κατάσταση σοκ

«Ήταν λίγο ανοιχτό το τζάμι και τον πυροβόλησαν από το άνοιγμα αυτό. Περιμέναμε το παιδί να έρθει και τότε είδα την μηχανή να έρχεται και τον πυροβόλησαν», είπε η σύζυγος του θύματος. Τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή έχουν προλάβει να διαφύγουν.

Καταζητούμενος και μέλος συμμορίας

Την είδηση του εγκλήματος στον Βύρωνα προβάλουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο 32χρονος ήταν καταζητούμενος και μέλος συμμορίας. Το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας οπλισμού και πυρομαχικών, καθώς και για χρήματα που προέρχονταν από κλοπές. Τρία χρόνια μετά είχε εισβάλει οπλισμένος σε μπαρ με καλάσνικοφ. Ο ίδιος και οι συνεργοί του αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη. Τσέκαραν ακόμα και τις ταυτότητες των πελατών – που σηκώνουν τα χέρια ψηλά – ώστε να μην εκτελέσουν το λάθος στο άτομο.

Το 2022 θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τη φονική επίθεση σε όχημα με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 28χρονου. Οι αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού ο 32χρονος ήταν επικηρυγμένος από αντίπαλες συμμορίες στην Αλβανία.