Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ύποπτος για την δολοφονία του 75χρονου το 2022 στην Σάμο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ύποπτος για την δολοφονία του 75χρονου το 2022 στην Σάμο

Έως την δίκη του απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα και υποχρεούται να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη το 2022 στη Σάμο.

Το Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Σάμου αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου να μην προφυλακιστεί ο φερόμενος ως κατηγορούμενος ως την δίκη. Την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέως και Ανακρίτριας μετά την απολογία του κατηγορούμενου και η απόφαση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί. Ως την ημερομηνία τη δίκης που αναμένεται να οριστεί, του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές τον μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης βραδινές ώρες στις 04-08-2022 πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα, που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Την βεβαιότητά τους ότι ο 48χρονος θα απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, αφού όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την συμμετοχή του στον φόνο του 75χρονου, οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση του συλληφθέντα Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Χούλης.