Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες κινήσεις του δολοφόνου

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες κινήσεις του δολοφόνου

Οι συνομιλίες των αστυνομικών, τα λάθη και οι φονικές παραλείψεις - Στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καταθέτει την Παρασκευή η μητέρα της Κυριακής Γρίβα

Οι τελευταίες κινήσεις του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ στο νέο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το MEGA.

Στο οπτικό υλικό διακρίνεται ο 39χρονος να παρκάρει το μηχανάκι του λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα. Με τα φώτα αναμμένα κατεβαίνει και με ταχύ βήμα προσεγγίζει την Κυριακή με τον φίλο της. Η 28χρονη μιλά στο τηλέφωνο με τον τηλεφωνητή στην Άμεση Δράση και ζητά περιπολικό, για να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια. Η άτυχη Κυριακή βλέπει ξαφνικά μπροστά της τον δολοφόνο της. Κάνει αναστροφή για να επιστρέψει στο Αστυνομικό Τμήμα, όμως δεν προλαβαίνει. Ο 39χρονος ανοίγει με το αριστερό χέρι το μπουφάν του και με δεξί βγάζει το φονικό κουζινομάχαιρο, που είχε κρύψει στην τσέπη του.

Οι συνομιλίες των αστυνομικών, τα λάθη και οι φονικές παραλείψεις

Η Κυριακή Γρίβα έμεινε αβοήθητη και δολοφονήθηκε μπροστά από το Αστυνομνικό Τμήμα, όπου πήγε να ζητήσει βοήθεια. Την αντιμετώπισαν διεκπεραιωτικά, ενώ ακόμη και μετά τη δολοφονία της, η απόλυτη ασυνεννοησία κυριαρχούσε στις συνομιλίες των αστυνομικών:

Η Αρχιφύλακας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων καλεί την Άμεση Δράση, για να ζητήσει βοήθεια. Δηλώνει, όμως… άγνοια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αρχιφύλακας Α.Τ Αγίων Αναργύρων: Από ΑΤ Αγίων Ανάργυρων. Έχουμε ένα μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά. Τώρα το έχω δει από πάνω.
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ορίστε;
Αρχιφύλακας Α.Τ Αγίων Αναργύρων: Αν υπάρχει ομάδα με τουρνικέ; Κάποιο ασθενοφόρο…
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ποιος είναι; Είναι συνάδελφος; Ε… Ένας άνδρας. Είναι ένας άνδρας μαχαιρωμένος. Είναι συνάδελφος;
Αρχιφύλακας Α.Τ Αγίων Αναργύρων: Όχι, γυναίκα είναι.
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Είναι συνάδελφος;
Αρχιφύλακας Α.Τ Αγίων Αναργύρων: Όχι, δεν είναι συνάδελφος. Πολίτης είναι. Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει… Τώρα τ… μόλις το είδαμε. Μήπως να έρθει κάποια ομάδα με ασθενοφόρο ή τουρνικέ; Κάτι να έρθει.
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Αυτή; Έγινε κάτι απ’ έξω ή σας την άφησαν εκεί;
Αρχιφύλακας Α.Τ Αγίων Αναργύρων: Απ’ έξω, απ’ έξω από τη σκοπιά έχουμε μαχαιρωμένο άτομο. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει.
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Έγινε, θα ενημερώσω.

Η έρευνα για τις φονικές παραλείψεις των αστυνομικών συνεχίζεται και την ερχόμενη Παρασκευή η μητέρα της Κυριακής θα καταθέσει στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.