Σοκάρει νέα καταγγελία για το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων: «Μου είπανε ότι “δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει, απλά δέχεστε απειλές”»

Σοκάρει νέα καταγγελία για το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων: «Μου είπανε ότι “δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει, απλά δέχεστε απειλές”»

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές της νεαρής κοπέλας για την κακοποίησή της και την συμπεριφορά των αστυνομικών στους οποίους απευθυνόταν

Σοκ προκαλεί η καταγγελία μιας 28χρονης σήμερα γυναίκας για την κακοποίηση που υφίστατο από την ηλικία των 22 ετών από τον σύντροφό της, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε από τους αστυνομικούς κάθε φορά που τον κατήγγειλε.

«Μία μέρα με περίμενε απ’ έξω (σ.σ. την εργασία της) και από τα μαλλιά με έσερνε. Αυτό δεν μπορώ να το διανοηθώ. Με πέρασε σέρνοντας από τα μαλλιά μπροστά από συνεργείο αυτοκινήτων, που είχε μέσα τόσους άνδρες και ένας δεν βγήκε ποτέ» λέει. Η κοπέλα προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον κακοποιητή σύντροφό της, είχε ζητήσει να χωρίσουν, εκείνος όμως δεν το δεχόταν. Την παρακολουθούσε και έτσι η νεαρή πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, που ήταν κοντά στο σπίτι της.

«Για αρχή είχα πάει και είχα αναφέρει το συμβάν, ότι έχω μία κακοποιητική σχέση. Ότι αφού είχα απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο, ερχόταν στη δουλειά μου, με έβρισκε, είχαμε σκηνικά, άσχημα σκηνικά και μπροστά σε πολύ κόσμο. Μου είπανε ότι "δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει. Απλά δέχεστε απειλές για τη ζωή σας. Εμείς θα το καταγράψουμε". Έφυγα». Η ίδια ένιωσε πως έκανε αυτό που έπρεπε, φεύγοντας όμως από το τμήμα, αναρωτήθηκε αν αυτό θα είχε αποτέλεσμα. «Στην αρχή δεν μου είπανε κάτι, όχι, δεν με πιστέψανε, το περάσανε σαν καπρίτσιο, ότι έχω τσακωθεί και ότι απλά πήγα να καταγγείλω κάτι, για να το κάνω εκδικητικά» λέει.

«Κάτσε να τις φας»

Λίγες μέρες αργότερα την παρακολουθεί ξανά. Πάνω σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων αρχίζει να την χτυπάει με μανία. Δεν λογάριαζε κανέναν και τίποτα. Ώσπου ξαφνικά ένα περιπολικό περνάει από το σημείο. Αυτά που καταγγέλλει το νεαρό κορίτσι, για το τι ακολούθησε, είναι ανατριχιαστικά. «Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άνδρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε στο σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: "Θα κάνεις μήνυση;". Της λέω "Όχι" και γυρνάει και μου απαντάει "κάτσε να τις φας". Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου».

Το περιπολικό αποχωρεί, με τους περαστικούς να καλούν την Άμεση Δράση. Αστυνομικοί φθάνουν στο σημείο και βλέπουν την κοπέλα χτυπημένη. Σύμφωνα με την ίδια, κράτησαν τα στοιχεία του δράστη και τον άφησαν να φύγει. «Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου, εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια. Επειδή ήταν άλλης εθνικότητας (σ.σ. ο πρώην σύντροφός της), οι αστυνομικοί στην κατάσταση που ήμουν, μου κάνανε υποδείξεις ότι "πώς έμπλεξες με αυτόν;"».

Το νεαρό κορίτσι δεν πίστευε στα αυτιά του. Έμεινε αβοήθητη, γιατί φοβόταν να του κάνει μήνυση. Δεν ήξερε μετά από μία τέτοια κίνηση, πώς θα αντιδράσει ο πρώην σύντροφός της. «Μετά από αυτό, έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι "πρέπει να κάνεις μήνυση"». Περνούσε όλη αυτήν την κόλαση μόνη της. Οι γονείς της δεν γνώριζαν, ότι ο άνθρωπος που ήταν με την κόρη τους, την κακοποιούσε συστηματικά. «Η μάνα νομίζω πάντα καταλαβαίνει. Ήξερε ότι τα δόντια μου δεν τα έσπασα. Τα σημάδια στον λαιμό μου ήξερε, ότι δεν είναι πιπιλιές» λέει.

Οι επιθέσεις που δεχόταν ήταν πολλές. Το κορίτσι είχε πάει ξανά στο τμήμα να το αναφέρει. «Πήγα την πρώτη φορά, μου είπαν "δεν βλέπουμε να είσαι χτυπημένη, δεν βλέπουμε κάτι", με αμφισβήτησαν. Πήγα τη δεύτερη φορά, ήμουν ματωμένη και πάλι, κάτι δεν μου κάνανε. Στους Αγίους Αναργύρους επειδή ήταν το τμήμα μου και επειδή ήταν αυτό που είχα πάει τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο άτομο, δεν βοηθήθηκα ποτέ».

Ακούγοντας για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, οι μνήμες ξύπνησαν. «Ένιωσα πολύ άσχημα, που αυτή η κοπέλα δεν κατάφερε να φθάσει σπίτι της, εγώ έπαιρνα τους φίλους μου και με πηγαίνανε… Είχα φίλους. Εγώ άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα τηλέφωνα». Σήμερα νιώθει πως ζει καθαρά από τύχη. Προσπαθεί να τα αφήσει πίσω της όλα, μακριά από το παλιό της σπίτι, σε περιοχή που ο πρώην σύντροφός της δεν γνωρίζει.