Στη φυλακή ο 32χρονος Ιρακινός που επιτέθηκε με μαχαίρι στην 22χρονη στην Ερμού

Στη φυλακή ο 32χρονος Ιρακινός που επιτέθηκε με μαχαίρι στην 22χρονη στην Ερμού

Ο δράστης είχε έρθει στην χώρα μας από τη Γερμανία μια ημέρα πριν το χτύπημα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 32χρονος ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά 22χρονη φοιτήτρια στην Ερμού, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφειο για περίπου τρεις ώρες και μετά την απόφαση της προφυλάκισης του έφυγε από τα δικαστήρια συνοδευόμενος από αστυνομικούς σκυφτός και φορώντας χειροπέδες.

Ο 32χρονος είχε έρθει στην χώρα μας από τη Γερμανία μια ημέρα πριν το χτύπημα και φέρεται να είπε στις αρχές πως επιτέθηκε στο κορίτσι, γιατί θεωρούσε ότι ήταν κατάσκοπος και τον παρακολουθούσε. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό αν ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ίδιο ισχυρισμό και στην απολογία του.

Η 22χρονη η οποία δέχτηκε το τυφλό χτύπημα χειρουργήθηκε καθώς υπέστη ρήξη διαφράγματος και βαριά τραύματα στον πνεύμονα, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό. Σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους η φοιτήτρια εξακολουθεί να φοβάται ενώ το πρώτο που ρώτησε ήταν αν ο δράστης είναι στη φυλακή.

Η κοπέλα δέχτηκε επίθεση πισώπλατα μέρα μεσημέρι ενώ η Ερμού ήταν γεμάτη κόσμο. Αμέσως μετά την επίθεση ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο χώρο κρατώντας το μαχαίρι που χρησιμοποίησε μέχρι τη στιγμή που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Μαρία Ζαχαροπούλου