Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Δε σκότωσαν τον Μπάμπη για τα λεφτά» – «Έμαθε κάτι που δεν έπρεπε»

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Δε σκότωσαν τον Μπάμπη για τα λεφτά» – «Έμαθε κάτι που δεν έπρεπε»

Η αδελφή του θύματος απαντά στις φήμες περί τοκογλυφίας - «Φοβόμαστε κι εμείς ότι κινδυνεύουμε»

Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το κίνητρο της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια σύνδεση ανάμεσα στη δολοφονία και το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που φέρεται να λυμαίνεται τον κάμπο του Ευήνου.

Ωστόσο και τα χρήματα που φέρεται να χρωστούσε ο κρεοπώλης στον 31χρονο, δε φαίνεται λογικό να αποτελούν το κίνητρο της δολοφονίας του. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης εκτίμησε, πως πιθανόν ο Μπάμπης να έμαθε κάτι άθελά του για τον κρεοπώλη, που τον έβαλε σε κίνδυνο. «Πιθανόν, και αυτό είναι δικό μου σενάριο, ο Μπάμπης να είδε κάτι άθελά του, να άκουσε κάτι, που δεν έπρεπε. Να βρέθηκε δηλαδή στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Ενδεχομένως να απείλησε τον κρεοπώλη, ότι θα αποκάλυπτε στις αρχές αυτό που έμαθε, αν δεν του επέστρεφε τα χρήματα που του δάνεισε και τότε εκείνος ή εκείνοι τους οποίους αφορούσε, αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση», είπε.

«Φοβόμαστε κι εμείς ότι κινδυνεύουμε»

Στο ίδιο σενάριο συγκλίνει και η αδελφή του Μπάμπη, η οποία μίλησε στο Open. Και εκείνη σημείωσε, ότι δεν της φαίνεται λογικό να σκότωσε ο κρεοπώλης τον αδελφό της, γιατί δεν μπορούσε να του δώσει πίσω τα δανεικά. «Μάλλον ο Μπάμπης έμαθε κάτι και τον απείλησε, ότι θα το αποκαλύψει, αν δεν του δώσει τα χρήματα», είπε. Η αδελφή του 31χρονου διέψευσε επίσης τις φήμες που ακούστηκαν μετά τη δολοφονία του, ότι δήθεν η μητέρα τους είχε δεσμό με τον κρεοπώλη ή ότι ο αδελφός της ήταν τοκογλύφος.

«Υπάρχει ένας νεκρός, είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια πράγματα. Εμείς ζητάμε, όποιος γνωρίζει αν εμπλέκονται κι άλλα άτομα, να το πει στις αρχές, γιατί φοβόμαστε, ότι όσο σκαλίζουμε την υπόθεση, μπορεί να κινδυνεύουμε κι εμείς», είπε.

Ψάχνουν την καραμπίνα του 31χρονου

Από το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου άνδρες της Αστυνομίας με ειδικά όργανα έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χείμαρρο της Αγριλιάς, που βρίσκεται στην περιοχή των «Λυομένων» και αναζητούν την καραμπίνα του Μπάμπη. Πρόκειται για έρευνες τόσο στην στεριά, όσο και μέσα στα νερά του χειμάρρου, τα οποία σε ορισμένα σημεία είναι αρκετά βαθιά.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που συγκέντρωσαν υλικό από τις κάμερες, διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα δεκάλεπτο κενό, στο οποίο δεν έχουν καταγραφεί κινήσεις του κρεοπώλη. Σύμφωνα με τις κινήσεις του που έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής, ο κατηγορούμενος κινήθηκε μετά τη δολοφονία προς την περιοχή «Λυόμενα». Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να διασχίσει την απόσταση από τη μία κάμερα στην οποία καταγράφηκε, μέχρι την επόμενη, είναι περίπου δύο λεπτά, ωστόσο ο κρεοπώλης την έκανε σε 12 λεπτά. Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο κανείς δεν ξέρει τι έκανε ο 51χρονος, ενώ η περιοχή έχει αρκετά σημεία, στα οποία θα μπορούσε να πετάξει και να κρύψει κάτι.