Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και τα δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά» – Πώς συνδέονται με τον Μπάμπη

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και τα δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά» – Πώς συνδέονται με τον Μπάμπη

Τι έχει προκύψει μέχρι στιγμής από το DNA του θύματος και του κατηγορούμενου - Συνεχίζονται οι έρευνες για το κινητό και την καραμπίνα του Μπάμπη

Nέα στοιχεία για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που φαίνεται να δραστηριοποιούταν στην περιοχή του Μεσολογγίου και να εμπλέκεται με την δολοφονί του Μπάμπη Κούτσικου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας του 31χρονου.

Την Πέμπτη συνελήφθη ένας 36χρονος αρχαιοκάπηλος, ο οποία ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα «Λυόμενα», την περιοχή όπου όπως είπε και ο ίδιος, έκανε… βόλτες ο 51χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να ανήκει στην παρέα των κυνηγών, με τους οποίους πήγαινε για κυνήγι και ο 31χρονος. Όπως ανέφερε η εκπομπή, νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας, που ερευνά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά» - Πώς συνδέονται με τον Μπάμπη

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν προκύψει μαρτυρίες και στοιχεία για δύο πρόσωπα, με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας. Το ένα είναι από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό. Και τα δύο φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα και να έψαχναν με ειδικά μηχανήματα για λίρες στην περιοχή του Μεσολογγίου. Πάντως, έως τώρα δε φαίνεται να έχουν προκύψει ικανά στοιχεία, που να επηρεάζουν την υπόθεση ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Τα πρώτα στοιχεία από την εξέταση του γενετικού υλικού στα ρούχα φερόμενου ως δράστη, αλλά και του θύματος, δεν έδωσαν κάτι αξιοποιήσιμο. Τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το σκηνικό της δολοφονίας είναι ότι δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή, δεν μετακινήθηκε η σωρός και ό, τι έγινε, έγινε εκεί και από έναν δράστη:

Γρίφος το κινητό και το όπλο

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης και το οποίο ενδεχομένως να δώσει χρήσιμα στοιχεία, όπως άγνωστες επικοινωνίες ή το περιεχόμενο των σβησμένων μηνυμάτων του. Εν τω μεταξύ, ο κλώνος του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έδωσε στοιχεία, αλλά δεν έγινε εφικτό να ανοίξουν κρυπτογραφημένες εφαρμογές, όπως το Viber και το WhatsUp, που χρησιμοποιούσε το θύμα.

Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη, με τη συνδρομή της ομάδας ανίχνευσης και εντοπισμού ANUBIS K9, που διορίστηκε εκ νέου από την ανακρίτρια και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό.

Νέος γύρος καταθέσεων

Ο 51χρονος κατηγορούμενος θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας, καθώς δεν έχει εξεταστεί μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου, ούτε έχει ερωτηθεί για τον εντοπισμό της. Παράλληλα, η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων, μεταξύ αυτών, να κληθούν να καταθέσουν νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, έχουν ζητήσει να καταθέσει συγγενικό ζευγάρι του κρεοπώλη, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα χρήματα, που δάνεισε ο Μπάμπης.

Επίσης, η σύζυγος ενός φίλου του φερόμενου ως δράστη, ο ιδιοκτήτης μιας χοιροτροφικής μονάδας στο Αγρίνιο, που φέρεται να έλαβε μέσω του κρεοπώλη χρήματα του 31χρονου κι ένα πρόσωπο στο οποίο ανήκει η κυριότητα του τηλεφωνικού αριθμού, που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας.