Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά»

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά»

Τι κατέθεσε ο κολλητός φίλος του Μπάμπη στην Αστυνομία - Η οικογένεια δεν αποκλείει να υπάρχουν συνεργοί

Ο κολλητός φίλος του Μπάμπη Κούτσικου εξελίσσεται σε πρόσωπο-«κλειδί» της υπόθεσης, καθώς τον εμπλέκει στις καταθέσεις του ο 51χρονος κατηγορούμενος κρεοπώλης, ενώ ήταν ο μάρτυρας που αποκάλυψε στις καταθέσεις του τη συνάντηση το μοιραίο βράδυ του 31χρονου με τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κρεοπώλης ρίχνει ευθύνες στον φίλο του Μπάμπη. Όταν ρωτήθηκε, για το πότε έκλεισε το ραντεβού με τον Μπάμπη, είπε αυθημερόν και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός, πως αναφέρει στον φίλο του πως θα πάει μαζί με τον κρεοπώλη για κυνήγι, είπε πως νωρίτερα είχε πάει στον κρεοπωλείο και τότε δόθηκε το ραντεβού. Στη συνέχεια, αναφέρει πως στο αυτοκίνητο, όταν επιβιβάστηκε ο Μπάμπης, του είπε πως είχε πάει για φαγητό με τον φίλο του στα Μούσουρα. Σε αυτά τα δύο σημεία, ο κρεοπώλης επιδιώκει να εμπλέξει τον φίλο του Μπάμπη.

Οι αναφορές του κρεοπώλη στον φίλο:

Αστυνομικός: Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε με τον Μπάμπη στις 04-01-2024. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πως εξηγείτε, ότι ο Μπάμπης είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον φίλο του, ότι θα συναντιόσασταν;
Κρεοπώλης: Όπως σας είπα και προηγουμένως, κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 04-01-2024 και περί την ώρα 17:30.
Αστυνομικός: Τι συζητήσατε με τον Μπάμπη, όταν μπήκε στο αυτοκίνητο σας; Που θα πηγαίνατε;
Κρεοπώλης: Αφού επιβιβάστηκε, μου είπε από μόνος του, ότι είχε πάει για περπάτημα με τον φίλο του προς τα Μούσουρα την ίδια μέρα στις 04-01-24 και ότι «έφαγαν βροχή», μόνο αυτό είπαμε εκείνη τη στιγμή και τίποτε άλλο.

Τι κατέθεσε στις Αρχές ο φίλος του Μπάμπη

Την ίδια ώρα, ο φίλος του 31χρονου κλήθηκε να καταθέσει στην Αστυνομία και είπε, πως γνώριζε τον φόβο του Μπάμπη προς αυτόν τον άνθρωπο.

«Στις 18:30 τον κάλεσα για να μάθω, τι είχε κανονίσει και εκείνος μου απάντησε, ότι θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Εγώ του πρότεινα, να μην πάει. Αφενός, γιατί είναι επικίνδυνο το κυνήγι την νύχτα και αφετέρου, γιατί γνώριζα ότι ο κρεοπώλης του χρωστούσε 17.000 ευρώ και είχα μια ανησυχία για αυτό, πλην όμως, ο Μπαμπης ήταν κάθετος και θα πήγαινε για κυνήγι», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Μετά τον κάλεσα 20:12 και του ανέφερα, ότι έπρεπε να έρθει να ψήσουμε, χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Τις τελευταίες ημέρες ήταν προβληματισμένος και μου ανάφερε, ότι είχε άγχος, για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά. Αν συνέβαινε κάτι άλλο, θα μου το έλεγε, γιατί μου τα έλεγε όλα».

Τι είχε πει ο φίλος του Μπάμπη στο MEGA

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει, ότι με είχε ενημερώσει, ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Εμένα μου λέει "θα πάω για κυνήγι στο τάδε σημείο" και του λέω "εντάξει φίλε, καλώς". Αυτό είχε γίνει 18:30 η ώρα, είχε γίνει νωρίς. Την άλλη μέρα, όταν με πήρε η μητέρα του, επειδή με τον Μπάμπη μιλούσαμε, μήπως γνωρίζω πού είναι. Ήρεμος ήταν, το μόνο του άγχος ήταν αυτό με τα χρήματα, δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη, ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση με τα άτομα εκείνα. Τον (φίλο του Μπάμπη) που έχει βγει και στα κανάλια, τον ήξερα μέσω του Μπάμπη του φίλου μου, μόνο. Τον άλλον τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή φατσικά τον ξέρω, να μην το βρίσω τώρα, τέλος πάντων ρεμάλι, αυτό. Δεν έχω εγώ πάρε-δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό αυτό, το ξέρει όλο το Μεσολόγγι, που λέει ο λόγος, ότι του χρώσταγε χρήματα, τον πήγαινέ από μέρα σε μέρα, ότι θα του δώσει τα λεφτά», είπε αρχικά.

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές, από ό, τι ξέρω. Εμένα δεν μου το πολυέλεγε, γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δεν μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή, άργησε να μου το πει, όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα και είπα "δουλεύεις έξω μεροκάματο, ταλαιπωρήσε για να δίνεις έτσι τα χρήματά σου;". Ξέρω ότι τα είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρεις φορές. Τρεις έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα. Σηκώθηκε και έφυγε (ο κρεοπώλης). Όλοι τον έψαχναν και αυτός ήταν χαλαρός, που ήταν ο τελευταίος που ήταν μαζί του» πρόσθεσε.

Η οικογένεια δεν αποκλείει να υπάρχουν συνεργοί

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τη δολοφονία του 31χρονου, με την ΕΛ.ΑΣ να εξετάζει νέα στοιχεία της υπόθεσης. Για τις Αρχές αποτελεί γρίφο το γεγονός, ότι μετά τη δολοφονία του 31χρονου, ο 51χρονος κατηγορούμενος παρέμεινε για 11 λεπτά στην περιοχή των «Λυομένων».

«Μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Με την συμπληρωματική απολογία, που εκ του νόμου θα κληθεί να δώσει, θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Είναι μία περίεργη περιοχή, δεν είναι φωτισμένη, είναι κάπως απόμακρη. Ο 50χρονος κάνει μία περίεργη κίνηση που δεν δικαιολογείται. Αυτό η δικαιοσύνη θα το βρει», είπε ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, μόλις η οικογένεια λάβει στα χέρια της το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα καταθέσει νέα αιτήματα στις δικαστικές Αρχές. «Το DNA και η ιατροδικαστική εξέταση θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα εάν κάποιος έχει σύρει τον Μπάμπη. Με την ανάκτηση των μηνυμάτων που ερευνώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ίσως να έχουμε μία απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα», είπε ο δικηγόρος.

Ιδιαίτερα, ο κ. Δημόπουλος τόνισε, πως η οικογένεια του 31χρονου δεν αποκλείει να υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία του Μπάμπη.