Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του απο φωτοβολίδα – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του απο φωτοβολίδα – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Δείτε φωτογραφίες

Βαρύ είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη όπου στις 13:30 συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι λένε το τελευταίο αντίο στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδηπου τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη και έφυγε από τη ζωή 20 ημέρες αργότερα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού. Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του αδικοχαμένου αστυνομικού θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου και θα ενταφιαστεί.

Ο ναός έχει γεμίσει με στεφάνια. Ανάμεσά τους είναι εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του, ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι.

Στον ναό βρίσκονται και αρκετοί συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη.

 

 

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Η σορός του άτυχου αστυνομικού έφτασε στον ιερό ναό τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, ενώ πλήθος κόσμου φώναζε «αθάνατος».