Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη: Αμίλητος στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη: Αμίλητος στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ο δράστης ισχυρίζεται πως δεχόταν γροθιές

Αμίλητος και σκυφτός, φορώντας αλεξίσφαιρο, ο 44χρονος Νορβηγός, που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης, πέρασε πριν από λίγο το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο 44χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, μίλησε σε δημοσιογράφους και υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, σύμφωνα με το thestival.gr.

Ανέφερε, μάλιστα, πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή. «Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία. Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε το μοιραίο χτύπημα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.