Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε μέσω ασυρμάτου ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη – Στην κηδεία του ο Μητσοτάκης

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε μέσω ασυρμάτου ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη – Στην κηδεία του ο Μητσοτάκης

Ύστατο χαίρε στον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη

Ανατριχίλα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπου υπηρετούσε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, που χτυπήθηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, ανακοινώνει μέσω ασυρμάτου στους συναδέλφους του, που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, τον θάνατό του.

Αναφερόμενος στον 31χρονο υπαρχιφύλακα ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης λέει στους συναδέλφους του: «Ο Γιώργος θα μας προσέχει»…

Οι συνάδερφοι του 31χρονου αναφωνούν: «Αθάνατος».

Αναλυτικά ο διάλογος που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο:

  • Επικεφαλής: 526
  • Διμοιρίτης: Πολύ καλά
  • Επικεφαλής: 531
  • Διμοιρίτης: Πολύ καλά
  • Επικεφαλής: 520 λαμβάνετε και εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;
  • Διμοιρίτης: Ορθόν
  • Επικεφαλής: Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος.
  • Διμοιρίτης: Αθάνατος
  • Διμοιρίτης: Αθάνατος
  • Διμοιρίτης: Αθάνατος
  • Διμοιρίτης: Αθάνατος.

 

Στην κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη θα παραστεί ο πρωθυπουργός

Το ύστατο χαίρε αναμένεται να πουν σήμερα, Παρασκευή (29/12) οι συγγενείς, οι φίλοι και συνάδερφοί του στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Η κηδεία του 31χρονου που πάλεψε για 20 ολόκληρες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σε μήνυμά του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον αστυνομικό που έφυγε μετά από 20 ημέρες μάχης στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας λέγοντας: «Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος».

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Την ίδια στιγμή μετά τον θάνατο του νεαρού αστυνομικού αλλάζει το κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου που τού την πέταξε ναυτική φωτοβολίδα και μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Παράλληλα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 40 άτομα με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια. Όλα τα στοιχεία που έχουν βγει και τα βίντεο αναλύονται από την ΕΛ.ΑΣ.