Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού στο Ρέντη – Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού στο Ρέντη – Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Οι δύο έχουν, ήδη, ταυτοποιηθεί και η Αστυνομία αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται τέσσερα ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι. Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα και στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Η κηδεία του άτυχου αστυνομικού θα τελεστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού.

Τους τέσσερις «καθοδηγητές» που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω στο γήπεδο του Ρέντη τη μοιραία ημέρα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, γνωρίζει πλέον το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Δύο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τους έχει ταυτοποιήσει, και αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν.

Στόχος των αξιωματικών του Τμήματος Αθλητικής βίας, να συμπεριληφθούν στην ογκωδέστατη δικογραφία περισσότεροι από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από πενήντα οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες.

Τουλάχιστον 20 από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, μέσα από ευρήματα και καταθέσεις και η αστυνομία δένει πλέον την εγκληματική οργάνωση.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πλήθος κρίσιμων καταθέσεων, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν άτομα που έχουν «μιλήσει» και δίνουν στοιχεία και για άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα.

Τέσσερις χούλιγκαν αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ταυτοποιηθεί από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια τους ή στα ρούχα τους και οι υπόλοιποι 16 από μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό.

Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Στη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Το κατηγορητήριο για τον 18χρονο οπαδό, που προφυλακίστηκε αναμένεται να αναβαθμιστεί μετά τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ. Από απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία.