Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

Στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη και άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη (27/12), θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή (30/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός με μήνυμά του στο Facebook εξέφρασε τη θλίψη του για τον αστυνομικό που έφυγε μετά από 20 ημέρες μάχης στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας λέγοντας: «Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος».

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».