Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού στου Ρέντη τη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πειραιά ζητεί να εποπτεύσει εισαγγελικός λειτουργός την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα οι δράστες. Στόχος είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει :

Προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μαρία Ζαχαροπούλου