Χειρούργησαν 58χρονο με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Χειρούργησαν 58χρονο με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μετά από 10 ημέρες αναμονής ο ασθενής υπέμεινε αφόρητους πόνους και στο χειρουργικό τραπέζι

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου ασθενείς περιμένουν αρκετό χρόνο χωρίς χειρουργείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, είτε υποβάλλονται σε χειρουργεία ακόμα και με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, επιβεβαιώνει η περιπέτεια ενός 58χρονου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το συμβάν έλαβε χώρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου ο 58χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν από δέκα ημέρες, έπρεπε να χειρουργηθεί στον καρπό, ο οποίος είχε σχεδόν διαμελιστεί. Του τοποθετήθηκε γύψος, ωστόσο εάν δεν υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση, το χέρι του θα υπολειτουργούσε. Μετά από 10 ημέρες αναμονής στο νοσοκομείο, με πόνους στο χέρι και αφού περίμεναν μέρα με την ημέρα ο ίδιος και η σύζυγός του που τον συνοδεύει, να μπει στο χειρουργείο, αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση, αλλά του χορηγήθηκε… τοπική αναισθησία.

Οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όπως περιγράφει η σύζυγος του ασθενούς, που έλαβε την ενημέρωση, ότι δεν έγινε ολική νάρκωση, επειδή η αναισθησιολόγος χρειάστηκε σε άλλο περιστατικό.