Επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι: Δίωξη για ένα κακούργημα και 10 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε 14 άτομα

Επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι: Δίωξη για ένα κακούργημα και 10 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε 14 άτομα

Οι βιαιότητες έγιναν το βράδυ της Τετάρτης μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκετρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής

Αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη είναι 14 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι μετά το τέλος των συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων, που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα ετών από την δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια ήταν δρακόντεια ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των ατόμων που βρέθηκαν στην Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Επιπλέον, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ,κατά περίπτωση , για διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, διατάραξη κοινής ειρήνης , βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απείθεια, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία , παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, εξύβριση , απειλή και κλοπή. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις ακροδεξιοί ενώ τρεις από τους κατηγορούμενους φέρονται να είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές . Μεταξύ αυτών και ο κατηγορούμενος ο οποίος, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε στην κατοχή του μπιτόνι με άγνωστο υγρό ο οποίος το 2014 είχε συλληφθεί για κατοχή βεγγαλικών στο ΟΑΚΑ.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 14 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ οι 21 Ιταλοί ακροδεξιοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις όπως έγινε γνωστό απελάθηκαν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου