Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει ο ξυλοδαρμός διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικών συγκεντρώσεων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, θα αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Στόχος είναι να ταυτοποιηθούν οι αστυνομικοί και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Πάντως, η εισαγγελική λειτουργός θα αναμένει και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που έχει , ήδη, διαταχθεί προκειμένου να πέσει φως στο περιστατικό.

Μαρία Ζαχαροπούλου