Άγιος Παντελεήμονας: Στον ανακριτή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 74χρονος

Άγιος Παντελεήμονας: Στον ανακριτή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 74χρονος

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, νευρίασα, ήμουν μεθυσμένος και τον πυροβόλησα», φέρεται να λέει ο ηλικιωμένος

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 74χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο φίλο και γείτονα του και τραυμάτισε την 45χρονη σύζυγο του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται, πως το αλκοόλ ευθύνεται για τις πράξεις του, καθώς λίγο νωρίτερα ο ίδιος διασκέδαζε με το θύμα και την οικογένεια του με αφορμή τα γενέθλια ενός από τα τρία παιδιά του.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, νευρίασα, ήμουν μεθυσμένος και τον πυροβόλησα», φέρεται να λέει ο ηλικιωμένος. Οι περιγραφές από το άγριο έγκλημα σοκάρουν, καθώς ο 74χρονος μετά τη γιορτή και ενώ είχαν επιστρέψει στα διαμερίσματα τους, φέρεται να χτύπησε την πόρτα της οικογένειας φωνάζοντας ότι δεν νιώθει καλά, γιατί κάτι του έριξαν στο ποτό.

Ο άτυχος 50χρονος άνοιξε την πόρτα και ο κατηγορούμενος φέρεται να τον πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί στη σύζυγο του θύματος, φωνάζοντας ότι θα σκοτώσει και τα παιδιά. Η γυναίκα, στην προσπάθεια της να προστατεύσει τα παιδιά της, επιχείρησε να του πάρει το όπλο, με αποτέλεσμα ο 74χρονος να την τραυματίσει.

Μαρία Ζαχαροπούλου