Αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τη συμμετοχή γνωστών οπαδών του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνει η αστυνομία

Αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τη συμμετοχή γνωστών οπαδών του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνει η αστυνομία

Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της εφόδου των χούλιγκανς από την Κροατία

Η συμμετοχή τουλάχιστον δύο γνωστών οπαδών του Παναθηναϊκού στην επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης, επιβεβαιώνεται από έγγραφο της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική αναφορά που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, «μετά τη συμπλοκή πέριξ του γηπέδου "OPAP Arena Αγία Σοφιά" αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή και τους είχε σε οπτική επαφή και κατάφεραν αρχικά να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου τον υπ αριθμ 7  κατηγορούμενο, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από το χώρο της συμπλοκής και τυγχάνει γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού και τους υπ αριθμ 1  έως 6 , 8 έως 84 και 88 έως 98 κατηγορουμένους. Γνωστός οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού τυγχάνει και ο υπ΄αριθμ. 51  κατηγορούμενος».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η αστυνομία φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τρεις συλληφθέντες από την Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται όχι μόνο να συμμετείχαν στην φονική επίθεση αλλά και να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της δείχνοντας στο τάγμα εφόδου των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πως να προσεγγίσουν την πλατεία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος απλός κόσμος.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρούσι με τα αρχικά Β.Θ.για έναν 27χρονο επίσης από το Μαρούσι με τα αρχικά Τ.Ι. και έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής από τη Νέα Σμύρνη με τα αρχικά Λ.Ε.  Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2022 κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση με οπαδικό υπόβαθρο. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εστιάζουν και στα κινητά τηλέφωνα για συνομιλίες που ενδέχεται να φέρουν περισσότερα στοιχεία για την επίθεση.