Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη του – Κενό το εδώλιο και τα έδρανα της υπεράσπισης

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη του – Κενό το εδώλιο και τα έδρανα της υπεράσπισης

Ο πιλότος μελετά για να δώσει Πανελλήνιες και να μπει στη Νομική

Επεισοδιακή ήταν η νέα διακοπή της δίκης σε δεύτερο βαθμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς την Τρίτη (30/5). Το εδώλιο ήταν κενό όπως και τα έδρανα της υπεράσπισης καθώς οι συνήγοροι του δήλωσαν κώλυμα να παραστούν στην σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, όπως ενημερώθηκε το δικαστήριο, βρισκόταν σε δίκη στα δικαστήρια Πειραιά και η έτερη συνήγορος υπεράσπισης Σοφία Βλαχιώτη δήλωσε ασθενής.

Δεν πήγε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος δεν μετήχθη από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται και απέστειλε έγγραφο κάνοντας γνωστό στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο.

Όπως είχε δηλώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αυτό το χρονικό διάστημα διαβάζει για να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο να σπουδάσει Νομική.

Η αντίδραση για το νέο αίτημα διακοπής ήταν άμεση τόσο από την έδρα όσο και από το συνήγορο των γονέων της Καρολάιν. Ο πρόεδρος ρώτησε την εκπρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης εάν μπορεί εκείνη να εκπροσωπήσει τον απόντα κατηγορούμενο κι εκείνη απάντησε πως δεν έχει την εξουσιοδότηση.

«Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά»διαμαρτυρήθηκε ο νομικός παραστάτης της οικογενειας Κράουτς Θανάσης Χαρμάνης και συνέχισε: «Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο».

  • Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα μήπως εξευρεθεί λύση.
  • Πρόεδρος: Δηλαδή η κα Βλαχιώτη είναι ασθενής στο σπίτι της; Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρει;
  • Δικηγόρος: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται.

Τελικά, η δίκη διεκόπη για την 1η Ιουνίου με τον συνήγορο της οικογένειας του θύματος Θανάση Χαρμάνη, κατά την έξοδο του από το Εφετείο να δηλώνει αναφερόμενος στον κατηγορούμενο: «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει να πάει «στην δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροοπούλου